Το αλάτι της Κελτικής Θάλασσας είναι ένας τύπος αλατιού που συλλέγεται από το θαλασσινό νερό του Ατλαντικού στα ανοικτά των ακτών της Βρετάνης στην βορειοδυτική Γαλλία, σε περιοχές όπου απαγορεύεται αυστηρά η ναυσιπλοΐα, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Κέλτικ με τις ξύλινες τσουγκράνες!
Με αυτόν τον τρόπο, κανένα μέταλλο δεν αγγίζει το αλάτι.
Το κέλτικο αλάτι της θάλασσας είναι ακατέργαστο και περιέχει και τα 84 ωφέλιμα στοιχεία του!
Δεν περιέχει κανενός είδους συντηρητικά, χημικά ή πρόσθετα
Έχει γκρι χρώμα διότι συλλέγεται με φυσικό τρόπο, ξηραίνεται από τον ήλιο στο έδαφος, δεν πλένεται, ούτε επεξεργάζεται.
Δεν περιέχει αφυγραντικά πρόσθετα και λευκαντικές ουσίες.
Με τον τρόπο αυτό διατηρούνται όλα τα χαρακτηριστικά του αλατιού που προέρχονται από την ανοιχτή θάλασσα, ιδίως η παρουσία ιχνοστοιχείων (με ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό μαγνησίου και ιωδίου).
Το αποτέλεσμα είναι ένα υγρό αλάτι με ένα υψηλό ποσοστό ιδιαίτερα συμπυκνωμένου θαλασσινού νερού. Αυτή η βιοδραστική υγρασία ενισχύει τη φυσική ενυδάτωση των κυττάρων.
Σε σύγκριση με άλλους τύπους αλατιού που εξάγονται από το βυθό της θάλασσας, το celtic salt είναι λιγότερο αλμυρό, πιο μαλακό στον ουρανίσκο και πιο πλούσιο σε γεύση.
Τρόπος χρήσης:
Χρησιμοποιήστε το ως υποκατάστατο του παραδοσιακού αλατιού για το καρύκευμα ωμών και μαγειρεμένων λαχανικών, για την παρασκευή διαφόρων ζωμών καθώς και για το ψήσιμο στο μπάρμπεκιου και το αλάτισμα κρέατος και ψαριών.
Αυτό το αλάτι δεν είναι εύχρηστο για χρήση σε μύλο λόγω της περιεκτικότητας των κρυστάλλων του σε υγρασία.
Συστατικά: 100% κέλτικο θαλασσινό αλάτι με φυσική υγρασία
Σημείωση: Το χρώμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (κλίμα και τις θερμοκρασίες του έτους της συγκομιδής, παρουσία φυκών, συγκέντρωση ανόργανων αλάτων) και ως εκ τούτου μπορεί να διαφέρει ελαφρώς από παρτίδα σε παρτίδα.
Προέλευση: Γαλλία