Αποξηραμένος Λωτός "Thirsty Fruits" 100γρ 20575

thirstyfruits_lotos
3,70 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: THIRSTY FRUITSTHIRSTY FRUITS

Ο λωτός (Διόσπυρος, Diospyros) είναι στρογγυλό φρούτο πορτοκαλί χώματος και με ζουμερή, γλυκιά γεύση!

Αν και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους Έλληνες από τους μυθικούς χρόνους του Ομήρου δεν είναι διατροφικά γνωστός στον κόσμο παρόλο που περιέχει πληθώρα ωφέλιμων συστατικών!

Συγκεκριμένα, περιέχει τα ισχυρά αντιοξειδωτικά και κατεχίνες όπως η β-καροτίνη και η ζεαξανθίνη, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται στον οργανισμό προκαλώντας πρόωρη γήρανση και εμφάνιση πολλών ασθενειών!
Η ασταξανθίνη είναι σημαντικό διατροφικό καροτενοειδές που αποτρέπει την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας!

Ο λωτός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα επειδή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Cβιταμίνες Β (φολικό οξύ, πυριδοξίνη, θειαμίνη) και είναι καλή πηγή μετάλλων όπως το κάλιο, το μαγγάνιο, ο χαλκός και ο φώσφορος.

Περιέχει μηδαμινά λιπαρά και αναλογικά λίγες θερμίδες γεγονός που τον καθιστά μία καλή λύση όταν υπάρχει η ανάγκη για γλυκό!
Τα παιδιά θα το λατρέψουν και λόγω της γεύσης και λόγω του ασυνήθιστου σχηματισμού και χρωματισμού του εξαιρετικού αυτού φρούτου!
Ειδικά οι πιο μεγάλοι που εμφανίζουν υπέρταση θα ευεργετηθούν επειδή περιέχει κάλιο που ρυθμίζει θέματα κυκλοφορικού και πίεσης.

Αλλά και οι συστηματικοί αθλητές θα το λατρέψουν αφού είναι μια καλή πηγή ενέργειας λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε φυσικά σάκχαρα.

Συστατικά: Αποξηραμένοι Λωτοί.

Δεν περιέχουν ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά!
Δεν περιέχουν θειώδη, χημικά συντηρητικά ή πρόσθετα.
Κατάλληλα για Vegan διατροφή.

Οι κατάλληλα επιλεγμένοι καρποί αφού πρώτα πλυθούν και στεγνώσουν οδηγούνται στον ειδικό θάλαμο ξήρανσης.
Η μέθοδος αυτή είναι αρκετά αργή διότι εκτός του ότι σε κανένα στάδιο της παραγωγής δεν προστίθενται συντηρητικά, απαιτείται και μεγάλο διάστημα ξήρανσης των φρούτων ώστε αυτά να έρθουν στο επιθυμητό ποσοστό ξήρανσης διατηρώντας μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών τους.
Μετά τον θάλαμο ξήρανσης, ακολουθεί και 2η διαλογή πριν τα προϊόντα συσκευαστούν κατάλληλα ώστε να φτάσουν κοντά σας αναλλοίωτα σαν να έχουν μόλις βγει από το φούρνο!

Διατροφική αξία ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 313 kcal, Υδατάνθρακες 75,1%, Πρωτεΐνες 3,1%, Λίπη 0,02%, Φυτικές Ίνες 3,8%, Αλάτι 0,9%.

100% φυσικό Ελληνικό προϊόν.
Συσκευασμένο σε προστατευτική ατμόσφαιρα.