Η Λεντινούλα (Shiitake) είναι είδος με μακραίωνη παρουσία και διαδρομή στην ιστορία της καλλιέργειας των μανιταριών παγκοσμίως.
Τα μανιτάρια αποτελούν πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας και περιέχουν πλήθος βιταμινών της ομάδας Β, ιχνοστοιχείων (κάλιο, φώσφορο, χαλκό, ψευδάργυρο, σελήνιο, φυλλικό οξύ) και φυτικών ινών.
Η πικάντικη γεύση και το χαρακτηριστικό άρωμά της δικαίως την κατατάσσουν στην κορυφή!
Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και συνδυάζεται άριστα με όσπρια.
Χρησιμοποιείται απ΄ευθείας χωρίς ενυδάτωση στα φαγητά που μαγειρεύονται με υγρά. Αφήστε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά. Σε στεγνό ψήσιμο ενυδατώστε για 15 λεπτά πριν τη χρήση.
Η συσκευασία περιέχει 5 μερίδες.
Συστατικά: 100% αφυδατωμένο μανιτάρι λεντινούλα (shiitake) Ελληνικής προέλευσης.
Το προϊόν είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με το Τμήμα Διατροφής και διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Προϊόν χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 340 kcal, Υδατάνθρακες 59,5%, Πρωτεΐνες 20,7%, Λιπαρά 1,3%, Φυτικές Ίνες 3,8%, Αλάτι <0,1%.