Η μαστίχα είναι ρητινώδης χυμός που βγαίνει από τον κορμό και τα κλαδιά του μαστιχόδεντρου (Pistacia Lentiscus var. Chia - Πιστακιά η Λεντίσκος ποικιλία η Χίος). Αυτή η ρητίνη έχει σκοπό να προστατέψει το δέντρο από παράσιτα, ασθένειες και μικρόβια γι' αυτό και είναι εκ φύσεως αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή, με αντιαλλεργικά χαρακτηριστικά.
Είναι γνωστή από τα χρόνια του Ιπποκράτη και του Ηρόδοτου (484 π.Χ.) για τις φαρμακευτικές, καλλωπιστικές αλλά και μαγειρικές χρήσεις της.
Η μαστίχα έχει αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Δρα επουλωτικά, λύοντας τις φλεγμονές συγκεκριμένων οργάνων, από περιοδοντίτιδες, οισοφαγίτιδες, γαστρίτιδες, δωδεκαδακτυλικό έλκος μέχρι τις κολίτιδες και τις αιμορροΐδες.
Κλινικά, η μαστίχα έχει αποδεχτεί ιδιαίτερα ευεργετική για την αντιμετώπιση του δωδεκαδακτυλικού έλκους, καθώς μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, το οποίο ζει κάτω από τον γαστρεντερικό βλεννογόνο στο 90% των ασθενών που πάσχουν από δωδεκαδακτυλικό έλκος και στο 60% των ασθενών που πάσχουν από γαστρικό έλκος, προκαλώντας μεταβολές στην κυτταρική του δομή.
Το διατροφικό σκεύασμα μαστίχας Χίου περιέχει φυσική μαστίχα Χίου αλεσμένη, σε μορφή σκόνης και ινουλίνη.
Η ινουλίνη είναι φυτική ίνα που προέρχεται από τη ρίζα του ραδικιού και χρησιμοποιείται επειδή βοηθάει στην ευκολότερη απορρόφηση της μαστίχας από τον οργανισμό μας, αλλά και επειδή δημιουργεί ωφέλιμα βακτήρια στα έντερα (bifidus).
Ο συνδυασμός μαστίχας Χίου και ινουλίνης συνεισφέρει ευεργετικά στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος, ανακουφίζοντας από στομαχικές διαταραχές.
Χρησιμοποιήστε την γιατί:
- δρα προστατευτικά για το στομάχι
- βοηθάει στη γαστρίτιδα σε φούσκωμα, δυσπεψία, ναυτία
- βοηθάει στην αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης
- συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής σε ασθενείς με ήπια έως και μέτρια δραστηριότητα της νόσου Crohn
- δρα κατά του γαστρικού έλκους, ή/και του δωδεκαδάκτυλου
- συμβάλλει στην αντιμετώπιση της διάρροιας
Η μαστίχα έχει όμως κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες: μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου και της χοληστερόλης στο αίμα, προστατεύει τα επιθηλιακά κύτταρα του αναπνευστικού συστήματος, αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης (HDL) και μειώνει αυτά της κακής (LDL).
Η μαστίχα έχει αντικαρκινική δράση στο παχύ έντερο, βοηθώντας την απόπτωση καρκινικών κυττάρων.
Επιπρόσθετα, διευκολύνει την πέψη, επιδράει σημαντικά στη λειτουργία του ήπατος καθώς ενεργοποιεί την αποτοξινωτική του δραστηριότητα. Κατά αυτόν τον τρόπο απορροφάται η χοληστερόλη, της οποίας η συγκέντρωση στο αίμα μειώνεται με συνέπεια την ελάττωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.
Τρόπος χρήσης / Δοσολογία: Χρησιμοποιείστε 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού (περίπου 3 γραμμάρια) κάθε πρωί, τουλάχιστον μισή ώρα πριν το φαγητό. Η σκόνη δεν διαλύεται στο νερό. Συνιστάται να την καταπίνετε με νερό, χυμό ή γιαούρτι.
Προϊόν εγγυημένης ποιότητας.
Προϊόν πλούσιο σε φυτικές ίνες.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από διαβητικούς.
Προϊόν της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.
Αντενδείξεις: Δεν έχει αναφερθεί καμία.
Χορήγηση κατά την Κύηση / Γαλουχία: Δεν υπάρχουν στοιχεία.
Αλληλεπιδράσεις με φάρμακα ή ουσίες: Δεν υπάρχουν στοιχεία.
Ανεπιθύμητες ενέργειες: Δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες σε δόσεις έως και πέντε γραμμάρια ημερησίως και για χρονική διάρκεια έως και 6 μήνες.
Ημερομηνία λήξης του προϊόντος: Η Σκόνη με Μαστίχα Χίου φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος και παραμένει αναλλοίωτη μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης.
Μετά το άνοιγμα, για διατήρηση της ποιότητας, συνίσταται να διατηρείται στο ψυγείο.