Βιολογικό Μέλι Μείγμα "Ο Γέροντας" 950γρ 10021

Βιολογικό Μέλι Μείγμα "Ο Γέροντας" 950γρ
15,65 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣΟ ΓΕΡΟΝΤΑΣ

Το μέλι είναι το γλυκό υλικό που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών και αποτελεί βασικό συμπλήρωμα της καθημερινής μας διατροφής. Είναι ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινότερα τρόφιμα. Δίνει ενέργεια στους μυς, διαύγεια στο μυαλό, απολυμαίνει και ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα.

Η τακτική χρήση του δίνει σφρίγος στον οργανισμό και συντελεί στην παράταση της ζωής. Ο Ιπποκράτης και όλοι οι γιατροί της αρχαιότητας το συνιστούσαν σαν φάρμακο σε πολλές περιπτώσεις. Και σήμερα αναγνωρίζεται η θεραπευτική του αξία στην καθ' έξιν δυσκοιλιότητα, στις καρδιοπάθειες, στην αναιμία, στην αδενοπάθεια και στις περιπτώσεις κατάπτωσης και αδυναμίας του οργανισμού.

Το μέλι δρα κατά της κοπώσεως (αυτό πετυχαίνεται με αποθήκευση στο συκώτι της φρουκτόζης που περιέχει και εκεί μετατρέπεται σε γλυκόζη, αυξάνοντας έτσι την περιεκτικότητα της στο αίμα), διευκολύνει την αφομοίωση του ασβεστίου και δραστηριοποιεί την οστεοποίηση.

Γιατρεύει ή ανακουφίζει τις εσωτερικές διαταραχές, τα έλκη του στομάχου, την αϋπνία, τους πονόλαιμους, μερικές καρδιακές παθήσεις (γενικά έχει ευεργετική επίδραση στην καρδιά).

Σε εξωτερική χρήση θεραπεύει τα εγκαύματα, τις πληγές και τις ρινοφαρυγγικές παθήσεις χάρη στην ινχιδίνη (inhidine) που του προσδίδει βακτηριοστατικές ιδιότητες.

Είναι πλούσια πηγή μεταλλικών στοιχείων με αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες, οργανικά οξέα και ένζυμα.

Το βιολογικό μέλι "Ο Γέροντας" είναι μείγμα από πεύκο, ρείκι, έλατο, κουμαριά, αγριολούλουδα.

Η Ελληνική χλωρίδα στο μεγαλείο της!