Μέλι Ρείκι "Ο Γέροντας" 450γρ 20093

Μέλι Ρείκι "Ο Γέροντας" 450γρ
7,82 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣΟ ΓΕΡΟΝΤΑΣ

Το μέλι είναι το γλυκό υλικό που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών και αποτελεί βασικό συμπλήρωμα της καθημερινής μας διατροφής. Είναι ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινότερα τρόφιμα. Δίνει ενέργεια στους μυς, διαύγεια στο μυαλό, απολυμαίνει και ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα.

Η τακτική χρήση του δίνει σφρίγος στον οργανισμό και συντελεί στην παράταση της ζωής. Ο Ιπποκράτης και όλοι οι γιατροί της αρχαιότητας το συνιστούσαν σαν φάρμακο σε πολλές περιπτώσεις. Και σήμερα αναγνωρίζεται η θεραπευτική του αξία στην καθ' έξιν δυσκοιλιότητα, στις καρδιοπάθειες, στην αναιμία, στην αδενοπάθεια και στις περιπτώσεις κατάπτωσης και αδυναμίας του οργανισμού.

Το μέλι δρα κατά της κοπώσεως (αυτό πετυχαίνεται με αποθήκευση στο συκώτι της φρουκτόζης που περιέχει και εκεί μετατρέπεται σε γλυκόζη, αυξάνοντας έτσι την περιεκτικότητα της στο αίμα), διευκολύνει την αφομοίωση του ασβεστίου και δραστηριοποιεί την οστεοποίηση.

Γιατρεύει ή ανακουφίζει τις εσωτερικές διαταραχές, τα έλκη του στομάχου, την αϋπνία, τους πονόλαιμους, μερικές καρδιακές παθήσεις (γενικά έχει ευεργετική επίδραση στην καρδιά).

Σε εξωτερική χρήση θεραπεύει τα εγκαύματα, τις πληγές και τις ρινοφαρυγγικές παθήσεις χάρη στην ινχιδίνη (inhidine) που του προσδίδει βακτηριοστατικές ιδιότητες.

Είναι πλούσια πηγή μεταλλικών στοιχείων με αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες, οργανικά οξέα και ένζυμα.

Το μέλι "Ο Γέροντας" από ρείκι (δηλαδή από το θαμνώδες βότανο ερείκη) θεωρείται πιο θρεπτικό μέλι, κατάλληλο για ηλικιωμένους και παιδιά. Ανήκει στην κατηγορία των μελιών από άνθη, με χρώμα χρυσό - καφέ και είναι αδιάφανο.

Έχει ευεργετική επίδραση στη μείωση της χοληστερίνης και στην αντιμετώπιση προβλημάτων του ουροποιητικού συστήματος. 

Η Ελληνική χλωρίδα στο μεγαλείο της!

Σημείωση: το μέλι ρείκι έχει την τάση να κρυσταλλώνει γρηγορότερα. Η κρυστάλλωση είναι φυσικό φαινόμενο του (ανόθευτου) μελιού. Για να το ρευστοποιήσετε, βυθίστε το βάζο σε ζεστό νερό (50 βαθμοί Κελσίου) για λίγα λεπτά.