Βιολογικό Ριγανέλαιο Ελληνικό "BioSamos" 50ml 10132

biosamos_riganelaio_233573565
biosamos_riganelaio_2335735651__684802117
7,90 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: BIOSAMOSBIOSAMOS

Βιολογικό αιθέριο έλαιο ρίγανης μαζί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ελληνικής παραγωγής από την Σάμο.

Το ριγανέλαιο είναι ένα φυσικό έλαιο που παράγεται με τη διαδικασία της απόσταξης από το βότανο της ρίγανης που είναι πολύ πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδωτικά (καρβακρόλη και θυμόλη) ενώ περιλαμβάνει και άλλες ωφέλιμες ουσίες όπως τερπένια, ροσμαρινικό οξύ, ναριντζίνη και βήτα καρυοφιλλίνη.

Το πολύτιμο έλαιο της ρίγανης περιέχει και άλλα συστατικά όπως είναι το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, το κάλιο, ο χαλκός, το βόριο, το μαγγάνιο, οι βιταμίνες C, Α (β-καροτένιο) και η νιασίνη (βιταμίνη Β3).

Ιδιότητες:
Το ριγανέλαιο έχει ένα μεγάλο εύρος θεραπευτικών ενδείξεων. Οι γνωστές αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ελαίου του προσδίδουν πολλές και σημαντικές δράσεις.
Δημιουργεί ένα μη φιλικό περιβάλλον για τα βακτήρια τους ιούς και τους μύκητες και αναστέλλει την ανάπτυξή τους, χωρίς όμως να διαταράσσει τη φυσιολογική ωφέλιμη μικροβιακή χλωρίδα, σε αντίθεση με τα κοινά αντιβακτηριδιακά και αντιμυκητιακά φάρμακα.

Αντιμετωπίζει κατάλληλα:
• Λοιμώξεις του ουροποιητικού από τα βακτήρια E. coli, Proteus και Pseudomonas aeruginosa.
 Λοιμώξεις του αναπνευστικού από στελέχη του Staphylococcus aureus ή από τον ιό της γρίπης.
 Το κοινό κρυολόγημα, φαρυγγίτιδες, λαρυγγίτιδες, αμυγδαλίτιδες, ιγμορίτιδα. Επίσης, μειώνει τον πονόλαιμο και τη ρινική συμφόρηση.
 Μυκητιάσεις από ζυμομύκητες candida, μυκητιάσεων του κόλπου, του στόματος, ονυχομυκητιάσεων, αλλά και στο πόδι του αθλητή (athletes foot), με δράση παρόμοια με αυτής των κλασικών αντιβιοτικών όπως η πενικιλίνη, η στρεπτομυκίνη και η βανκομυκίνη.
 Λοιμώξεις παρασιτικές που προκαλούνται από τον μικροοργανισμό giardia.
 Το έλκους του στομάχου λόγω του ελικοβακτηρίου του πυλωρού (H. pylori) και γαστρεντερίτιδας.
 Τροφικές δηλητηριάσεις.

Το ριγανέλαιο είναι ωφέλιμο και για το πεπτικό σύστημα. Ενισχύει τη διαδικασία της πέψης μέσω της αύξησης της έκκρισης των πεπτικών ενζύμων ενώ παράλληλα αυξάνει την απορροφησιμότητα των θρεπτικών συστατικών της τροφής, προστατεύοντας το στομάχι και το έντερο.

Είναι ιδιαίτερα επιβοηθητικό σε περιπτώσεις εντερικής candida, μετεωρισμού, αερίων, παρασίτων εντέρου, συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, και σπαστικής κολίτιδας, γιατί έχει αντισπασμωδική δράση.

Χρήση:
Το ριγανέλαιο είναι πόσιμο έλαιο. Αρκούν 2 σταγόνες διαλυμένες σε λίγο νερό, 1 με 2 φορές την ημέρα.
Αν κάποιος λαμβάνει συμπλήρωμα σιδήρου, συνιστάται να το καταναλώνετε με διαφορά 6 ωρών. 

Προσοχή:
- Δεν συνιστάται η χρήση του από έγκυες καθώς μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της ροής του αίματος στη μήτρα, με πιθανή συνέπεια να αποδυναμώσει το τοίχωμα, το οποίο περιβάλλει το έμβρυο μέσα στη μήτρα.
- Πρέπει οπωσδήποτε να καταναλωθεί αραιωμένο σε νερό αλλιώς μπορεί να ερεθιστούν οι βλεννογόνοι αδένες και το δέρμα.
- Συνιστάται να αποφεύγεται η χρήση του από άτομα με σιδηροπενία και έλλειψη σιδήρου καθώς μειώνει την δυνατότητα απορρόφησης. Μπορείτε να λάβετε το ριγανέλαιο με 6 ώρες διαφορά από το σκεύασμα σιδήρου.
- Άτομα που είναι αλλεργικά σε παρόμοια βότανα (όπως είναι ο βασιλικός, το φασκόμηλο, το θυμάρι κτλ) μπορεί να είναι αλλεργικά και στην ρίγανη και να παρουσιάσουν δερματικούς ερεθισμούς ή και εμετό κατά την έναρξη της κατάποσης.

100% βιολογικό προϊόν Σάμου.