Η γνωστή μαγειρική σόδα είναι η καθολική βοηθός για την κουζίνα, αλλά και για το νοικοκυριό.
Χρησιμοποιείται στο ψήσιμο επειδή ενισχύει το μαγείρεμα και βελτιώνει τη γεύση σε βρασμένα λαχανικά αλλά ακόμη και σε γλυκά!
Η πόσιμη ("φαρμακευτική") σόδα μειώνει τα οξέα στα τρόφιμα και βοηθάει να χωνευτούν καλύτερα στο στομάχι.
Όταν η σόδα είναι 100% καθαρή σόδα, χωρίς λακτόζη, χωρίς αλουμίνιο και χωρίς πρόσθετα, αρκεί μία πολύ μικρή ποσότητα της ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Γι'αυτό εξάλλου χρησιμοποιείται και ως συμπλήρωμα διατροφής και πέψης: αλκαλοποιεί τα οξέα του στομάχου με αποτέλεσμα τη δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος, ικανό να διευκολύνει την χώνεψη και την αποφυγή φουσκωμάτων, αερίων και πρηξιμάτων.
Η σόδα αυτή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί όπως και η συμβατική δηλαδή ως βοήθημα καθαρισμού για το πλυντήριο, την κουζίνα, τα χαλιά και για καμένα σκεύη.
Τρόπος Χρήσης (για την αλκαλοποίηση του στομάχου):
Χρησιμοποιείστε 1/3 κουταλάκι του γλυκού σόδα (περίπου 0,2 γραμμάρια) σε λίγο νερό και πιείτε το νωρίς το πρωί, με άδειο στομάχι.
Αν ο οργανισμός είναι έντονα όξινος, μπορείτε να ακολουθείτε αυτή την δοσολογία καθημερινά (μόνο μία φορά την ημέρα) για 7-10 συνεχείς μέρες.
Συστατικά: 100% διττανθρακική σόδα φαρμακευτικού βαθμού καθαρότητας (EP) Grade.
Δεν περιέχει πρόσθετα.
Χωρίς αλουμίνιο.
Σημείωση: ο χημικός τύπος της σόδας είναι NaHCO3. Στην Αγγλική γλώσσα αποδίδεται ως "sodium bicarbonate" ή "sodium hydrogen carbonate". Στην Ελληνική γλώσσα ονομάζεται "φαρμακευτική σόδα".
Προϊόν Γαλλίας.