Βιολογικές Νιφάδες Βρώμης Ολικής Λεπτές (Κουάκερ) "Ολα Βιο" 500γρ 10100

olabio_nifades_bromis
1,69 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΟΛΑ ΒΙΟΟΛΑ ΒΙΟ

Η βρώμη είναι δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνες Κ και Ε, φυλλικό οξύ, αλλά και μέταλλα (ασβέστιο, φώσφορο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο). Περιέχει επίσης πολλές πρωτεΐνες (18%) και αντιοξειδωτικά.

Η βρώμη περιέχει πολλές φυτικές ίνες, διαλυτές και αδιάλυτες. Οι διαλυτές φυτικές ίνες, διαλύονται στο νερό και συμπαρασύρουν διάφορες ουσίες που υπάρχουν στη διατροφή, οι οποίες μπορεί να βλάπτουν το σώμα (όπως είναι οι καρκινογόνες).

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι φυτικές ίνες συμβάλλουν κατά της παχυσαρκίας, κατά του διαβήτη τύπου 2 και κατά του καρκίνου του πεπτικού συστήματος.

Ειδικότερα, η βρώμη έχει υψηλά επίπεδα διαλυτών φυτικών ινών οι οποίες απορροφούν νερό στο έντερο, αποκτώντας 20πλάσιο μέγεθος με αποτέλεσμα να νιώθει κανείς χορτάτος, δημιουργούν δηλαδή αίσθηση κορεσμού.

Οι φυτικές ίνες μειώνουν την απορρόφηση της διατροφικής χοληστερίνης (δεν συμβαίνει το ίδιο με τις φυτικές ίνες του σιταριού). Τρώγοντας μαζί με το καθημερινό φαγητό 100 γραμμάρια νιφάδες βρώμης μειώνεται το επίπεδο της χοληστερίνης!

Οι φυτικές ίνες επίσης προστατεύουν και το πεπτικό σύστημα καθώς έχουν την ικανότητα να δεσμεύουν τα χολικά οξέα.

Η βρώμη και οι νιφάδες βρώμης (κουάκερ) περιέχει και β γλυκάνες (πολυσακχαρίτες - φυτικές ίνες) οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (προάγουν την δράση των κυττάρων άμυνας) και διαδραματίζουν ευεργετικό ρόλο στο γλυκαιμικό έλεγχο (συμβάλλουν στην διατήρηση του επιπέδου σακχάρων στα επιθυμητά επίπεδα).

Το πλούσιο περιεχόμενο αυτού του πολύτιμου δημητριακού στα παραπάνω συστατικά ενισχύει την ικανοποίηση της όρεξης και του αισθήματος κορεσμού και με αυτόν τον τρόπο βοηθάει στην επίτευξη του επιθυμητού σωματικού βάρους.

Τέλος, η βρώμη δεν περιέχει μεγάλες ποσότητες γλουτένης (όπως τα άλλα δημητριακά) άρα δεν ενοχλεί πολύ όσους έχουν δυσανεξία σε αυτήν (κοιλιοκάκη).

Οι νιφάδες βρώμης ολικής είναι ιδανικές για ένα διαιτητικό πρωινό με γάλα, μούσλι ή γιαούρτι.

Διατροφική αξία ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 371 kcal, Πρωτεΐνες 13,2%, Υδατάνθρακες 59,5%, Λίπη 6,7%, Φυτικές Ίνες 9,7%, Αλάτι 0,0001%.

Βιολογικό προϊόν Γερμανίας