Βιολογική Φύτρα Σιταρόχορτο (Wheatgrass) "Bavicchi" 80γρ 10590

bavicchi_durum_663084444
2,99 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: BAVICCHI BAVICCHI

Βιολογικοί σπόροι σιταρόχορτο (wheatgrass) για φύτρωμα.

Τα φύτρα είναι σπόροι που έχουν αρχίσει να βλασταίνουν και ανήκουν στις ζωντανές τροφές, οι οποίες περιέχουν υψηλή ποσότητα ενζύμων, βιταμινών και πρωτεϊνών.

Το σιταρόχορτο είναι μία διατροφική ...βόμβα επειδή περιέχει πολύ μεγάλες ποσότητες χλωροφύλλης (οξυγονώνει πολύ τον οργανισμό και τον ανανεώνει, αναπλάθοντας ιστούς και αίμα) και ποικιλίας βιταμινών (A, B, C, E, K, B12), αμινοξέων, ενζύμων και πρωτεΐνης (περίπου 30%)!

Τα φύτρα είναι μία θαυμάσια εναλλακτική πρόταση, ειδικά αν θέλετε να αποφύγετε για λίγο καιρό τα συνηθισμένα λαχανικά. Προσφέρουν πρωτεΐνες και χλωροφύλλη όλο τον χρόνο.

Αποτελούν μία σπουδαία πηγή αυθεντικής ενέργειας και δύναμης. Είναι ολοκληρωμένα τρόφιμα σε θρεπτική αξία και είναι ζωντανή τροφή, αφού συνεχίζουν να αναπτύσσονται ακόμη και μέσα στο ψυγείο!

Επίσης, περιέχουν λίγες θερμίδες και λιπαρά και παράλληλα είναι έξοχη πηγή φυτικών ινών.

Είναι ιατρικά αποδεδειγμένο ότι τα φύτρα εμποδίζουν την οστεοπόρωση, βοηθούν σε ανώδυνη εμμηνόπαυση και είναι κατά των καρκινικών όγκων!

Ειδικά τα φύτρα σιταρόχορτου αποτοξινώνουν τον οργανισμό από βαρέα μέταλλα, αναγεννούν τα κύτταρα του οργανισμού, ανεβάζουν τον αιματοκρίτη (επειδή περιέχουν πολύ σίδηρο) και είναι ευεργετικά σε δερματικές παθήσεις.

Πρόταση διατροφής: Τα φύτρα σιταρόχορτου είναι τρυφερά και τρώγονται ωμά ή ανακατεμένα σε σαλάτες, σε όσπρια, σε δημητριακά, σε ζυμαρικά, σε σάντουιτς, ακόμη και σε χυμούς ή σε σούπες.

Δεν δημιουργούν αέρια στα έντερα (σε αντίθεση με τα μαγειρεμένα λαχανικά).

Τα φύτρα καλλιεργούνται εύκολα, χωρίς χώμα και ήλιο.

Επιπλέον, η καλλιέργεια των δικών σας σπόρων σας δίνει την χαρά της δημιουργίας και της αυτάρκειας.

Τρόπος καλλιέργειας για να γίνουν φύτρα:
Παίρνετε 1,5 κουταλιά της σούπας σπόρους σιταρόχορτου και τους τοποθετείτε σε ένα βάζο με ελάχιστο μέγεθος μισού λίτρου. Το βάζο θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να γίνεται εύκολα η κυκλοφορία του αέρα και επιπλέον να υπάρχει αρκετός χώρος για να αναπτυχθούν τα φύτρα, αλλά και για να μπορείτε να τα βγάζετε εύκολα.
Γεμίζετε το βάζο με νερό περίπου 4-5 δάκτυλα πάνω από το επίπεδο των σπόρων. Αν δείτε σπόρους να επιπλέουν, αφαιρέστε τους με ένα κουτάλι γιατί είναι ακατάλληλοι και δεν θα φυτρώσουν.
Στη συνέχεια, σκεπάστε το βάζο με ένα κομμάτι τούλι το οποίο θα το σταθεροποιείστε σφιχτά με ένα λαστιχάκι.
Αφήστε τους σπόρους να μουλιάσουν καλά για 12 ώρες σε θερμοκρασία 18-22 βαθμούς Κελσίου.
Μετά, αναποδογυρίστε το βάζο χωρίς να βγάλετε το τούλι ώστε να πεταχτεί μόνο το νερό. Ξαναγεμίστε με νερό το βάζο, έτσι όπως είναι με το τούλι, ξεπλύνετε τους σπόρους και πετάξτε πάλι το νερό.
Ποτίζετε το βάζο με τους σπόρους 2-3 φορές την ημέρα.
Η αποκομιδή των φυτρωμένων σπόρων μπορεί να γίνει μετά από 2-3 ημέρες ή όταν αποκτήσουν ύψος 1-2 εκατοστών.

Τρόπος καλλιέργειας για να γίνουν σιταρόχορτο (από το οποίο μετά μπορείτε να πάρετε τον φημισμένο χυμό του):
Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία όπως περιγράφηκε πιο πάνω.
Αλλά πρέπει πρώτα να έχετε τοποθετήσει τους σπόρους σε χώμα ή στο ειδικό κιτ-θερμοκήπιο τους.
Κατόπιν, πρέπει να τους ποτίζετε καθημερινά μέχρι να αποκτήσουν ύψος 20 εκατοστών.

Σημείωση: Η βλάστηση γίνεται γρηγορότερα το καλοκαίρι σε σχέση με τον χειμώνα.

Διατηρείστε τους σπόρους σε μέρος σκιερό, δροσερό και ξηρό.