Βιολογική Κανέλα Κεϋλάνης (Ξύλο) "Ολα Βιο" 50γρ 10185

Βιολογική Κανέλα Κεϋλάνης (Ξύλο) "Ολα Βιο" 50γρ
2,90 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΟΛΑ ΒΙΟΟΛΑ ΒΙΟ

Η κανέλα Κεϋλάνης (Cinnamomum Zeylanicum) είναι αυτό που αναγνωρίζουμε ως γνήσια, "αληθινή" κανέλα!
Κανέλα ονομάζεται ο αρωματικός φλοιός του τροπικού φυτού το οποίο ευδοκιμεί στην Κεϋλάνη, στις Ανατολικές Ινδίες, στις Αντίλες, στην Ιάβα και στη Μαδαγασκάρη. Αυτή είναι η κανέλα που χρησιμοποιείται και στην φαρμακευτική.

Περιέχει ελάχιστη κουμαρίνη και ξεχωρίζει για την μυρωδιά και την γεύση της. Η κουμαρίνη είναι ένα φυτοχημικό με γεύση ανάλογη της βανίλιας και γλυκιά μυρωδιά κάπως σαν φρεσκοκομμένο γρασίδι.

Δυστυχώς η κουμαρίνη είναι τοξική σε υψηλές δόσεις στον άνθρωπο και προξενεί βλάβες στο συκώτι και στα νεφρά. Η κουμαρίνη ως επί το πλείστον βρίσκεται στην κανέλα Κίνας που ονομάζεται κασσία (Cinnamomum Cassia, Κινάμωμος Κασσία), ενώ η κανέλα Κεϋλάνης περιέχει αρκετά χαμηλότερες ποσότητες.

Η αυθεντική κανέλα έχει εκπληκτικές ιδιότητες για την υγεία μας, ειδικά για τους διαβητικούς (ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα), τους παχύσαρκους (κανέλα με μέλι αποτρέπουν την συσσώρευση λίπους και η ρύθμιση του σακχάρου οδηγεί σε έλεγχο της πείνας) και όσους υποφέρουν από υψηλή χοληστερίνη (μείωση χοληστερόλης).

Είναι θερμαντική και τονωτική για το κυκλοφορικό και το πεπτικό σύστημα.

Η κανέλα Κεϋλάνης είναι αντιμικροβιακή και παρεμποδίζει την ανάπτυξη σε μύκητες οι οποίοι είναι ανθεκτικοί σε φαρμακευτική αγωγή. Όταν προστίθεται σε τρόφιμα σταματάει την ανάπτυξη μικροβίων.

Παράλληλα διαλύει τα αέρια του εντέρου. Συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φουσκώματος και της διάρροιας, χρησιμοποιείται συχνά για θέματα κακής πέψης, ναυτίας και εμετού, γαστροοισοφαγικής παλινδρόμισης, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κοινό κρυολόγημα και γρίπη.

Χρησιμοποιείται ακόμη και για την καταπολέμηση παθογόνων μικροοργανισμών ο σταφυλόκοκκος, ο ζυμομύκητας καντίντα και ο E- coli (Escherichia coli).

Είναι εξαιρετική πηγή θρεπτικών στοιχείων (μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο) και φυτικών ινών με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η κανέλα αυξάνει την ροή του αίματος στον εγκέφαλο ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την μνήμα και κρατώντας μας σε εγρήγορση.

Η τριμμένη κανέλα (σκόνη) έχει πιο δυνατό άρωμα. Αρωματίζει πολλά γλυκίσματα και πικάντικα φαγητά!

Η κανέλα σε ξυλάκια διατηρείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Βιολογικό προϊόν Κευλάνης.