Βιολογική Σταφίδα Κορινθιακή Μαύρη "ΒιοΒλαστός" 200γρ 10085

bioblastos_stafida_mayri
2,20 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΒΙΟΒΛΑΣΤΟΣΒΙΟΒΛΑΣΤΟΣ

Η Κορινθιακή σταφίδα είναι ο αποξηραμένος καρπός του σταφυλιού. Μπορούμε να την κατατάξουμε στα τρόφιμα που είναι συμπυκνωμένες πηγές ενέργειας, αντιοξειδωτικών, βιταμινών, μετάλλων, διαιτητικών ινών και ορισμένων φυτοχημικών συστατικών.

Από την ποικιλία "Κορινθιακή" παράγεται η μικρή, μαύρη σταφίδα.

Περιέχει πολυφαινόλες, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, καροτένια, ρεσβερατρόλη (αντιοξειδωτική πολυφαινόλη που έχει αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση ενώ παράλληλα μειώνει την χοληστερίνη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια), ανθοκυανίνες (αντιαλλεργικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες), πολλές διαιτητικές ίνες (100 γραμμάρια σταφίδες περιέχουν 3,7 γραμμάρια ή το 10% των απαιτούμενων, ημερήσιων αναγκών μας σε διαιτητικές ίνες).

Επιπλέον, η σταφίδα περιέχει πολλές φλαβονοειδής ενώσεις (όπως κατεχίνες και τανίνες), είναι πλούσιες σε ορισμένα μέταλλα (ασβέστιο, σίδηρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, χαλκός, ψευδάργυρος). Ειδικά για τον σίδηρο, 100 γραμμάρια σταφίδες περιέχουν το 23% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας. Περιέχουν και κάλιο που είναι χρήσιμο για την καρδιά καθώς συμβάλλει στην αποβολή του περισσευόμενου νατρίου, φροντίζοντας έτσι την αρτηριακή υπέρταση (100 γραμμάρια περιέχουν 749 mg κάλιο).

Οι σταφίδες είναι επίσης χρήσιμες για την οδοντική υγεία (παρόλο την "κολλώδη" υφή τους, περιέχουν μικροοργανισμούς που αντισταθμίζουν την αρνητική επίδραση βακτηριδίων που προκαλούν φθορές στην οδοντική πλάκα).

Εξαιρετικής ποιότητας βιολογική σταφίδα, η οποία δεν περιέχει χημικά, φυτοφάρμακα, χρώματα και συντηρητικά.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γραμμάρια: Ολικά Στερεά 84-87%, Υγρασία 14-17%, Υδατάνθρακες 75%, Πρωτεΐνες 2,5%, Διαιτητικές Ίνες 6,7%, Ενέργεια 320 kcal, Λίπη ως 0,4%.