Βιολογική Μελάσα Blackstrap "Ολα Βιο" 420γρ 10252

Βιολογική Μελάσα Blackstrap "Ολα Βιο" 420γρ
2,90 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΟΛΑ ΒΙΟΟΛΑ ΒΙΟ

Βιολογική μελάσα blackstrap από 100% ζαχαροκάλαμο. Πλούσια, εξωτική γεύση με λίγες θερμίδες!

Η μελάσα (molasses) είναι ένας παχύς "χυμός" σαν σιρόπι που εξάγεται κατά τη διαδικασία της παραγωγής ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο, κατά την οποία όλα τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά του ζαχαροκάλαμου συγκεντρώνονται στην μελάσα.

Ο βαθμός και ο τύπος της εξαρτάται από την ωριμότητα των ζαχαροκάλαμων και την μέθοδο παραγωγής της. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μελάσας (first, second, unsulphured, sulphured και blackstrap, η οποία είναι η πλουσιότερη σε σίδηρο και μικροθρεπτικά συστατικά). 

Η μελάσα είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες. Είναι γνωστή επειδή περιέχει πολύ ασβέστιο (1 κουταλιά της σούπας μελάσα blackstrap παρέχει 200mg ασβεστίου που ισοδυναμεί με το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας) και σίδηρο (1 κουταλιά της σούπας μελάσα blackstrap παρέχει 4.5mg σιδήρου που ισοδυναμεί με το 45% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας).

Περιέχει επίσης μαγνήσιο, χαλκό, κάλιο, τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες A,C και Ε καθώς και όλες του συμπλέγματος Β (εκτός από την Β1-θειαμίνη).

Και επειδή είναι τόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συνιστάται σε έγκυες γυναίκες, σε αναιμικά άτομα και σε χορτοφάγους (vegan) ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε μεταλλικά στοιχεία.

Συνιστάται και σε όσους προσέχουν την διατροφή τους αφού περιέχει ελάχιστα λιπαρά (λιγότερο από 0,2%).

Προσλαμβάνεται καθημερινά είτε σκέτη (με το κουτάλι) είτε αραιωμένη με ζεστό νερό. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και στο μαγείρεμα, σε σάλτσες τομάτας, σε πιάτα με κιμά ή όσπρια και φυσικά σε γλυκά και μαρμελάδες. 

Θρεπτικά συστατικά ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 297 kcal, Υδατάνθρακες 69,6%, Πρωτεΐνες 2%, Λίπη <0,2%, Φυτικές Ίνες 0,9%, Νάτριο 0,02%. 

100% φυσικό προϊόν (κατά συνέπεια η σύσταση της μπορεί να διαφέρει).