Το αλεύρι καλαμποκιού χρησιμοποιείται για την παρασκευή ψωμιού και αρτοσκευασμάτων.
Είναι κατάλληλο για έχουν προβλήματα δυσανεξίας (κοιλιοκάκης) επειδή δεν περιέχει γλουτένη.
Και ακριβώς επειδή δεν περιέχει γλουτένη πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι δεν φουσκώνει.
Τα οφέλη του καλαμποκιού για την υγεία είναι πολλαπλά και περιλαμβάνουν τον καλύτερο έλεγχο του διαβήτη, την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, τη μείωση της υπέρτασης καθώς και διαφόρων ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα κατά τη γέννηση.
Το αλεύρι καλαμποκιού μπορεί να προσφέρει πιο γλυκιά γεύση στο ψωμί ή σε πίτες (αν συνδυαστεί με άλλα αλεύρια), δίνοντας τους ένα ελαφρά κίτρινο χρώμα.
Εκτός από ψωμί και πίτες, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για κρέμες, ραβανί και ως ζύμη σε τορτίγιες.
Διαθρεπτικά στοιχεία ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 344 kcal, Υδατάνθρακες 76%, Πρωτεΐνες 8,7%, Λιπαρά 2,8%, Φυτικές Ίνες 9,4%, Αλάτι 0%.
Βιολογικό προϊόν Σαγματά Στερεάς Ελλάδας.