Το βιολογικό αλεύρι καρύδας προέρχεται από την σάρκα (ψίχα) της καρύδας και χρησιμοποιείται για να φτιάξετε συνταγές χωρίς γλουτένη και με χαμηλούς υδατάνθρακες.
Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες και έχει υπέροχη γεύση και υφή.
Είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες βοηθά στην επίτευξη ενός αισθήματος πληρότητας και κορεσμού, που οδηγεί στην μείωση της όρεξης και στον έλεγχο του βάρους.
Το αλεύρι καρύδας είναι ιδανικό για ψήσιμο.
Έχει λιγότερους εύπεπτους υδατάνθρακες (είναι οι λιγότερο χρήσιμοι υδατάνθρακες που αποθηκεύονται ως υποδόριο λίπος) σε σχέση με άλλα αλεύρια.
Επειδή δεν περιέχει γλουτένη είναι ιδανικό για τροφικές δυσανεξίες.
Ειδικότερα, οι φυτικές ίνες της καρύδας περιέχουν και τα 8 απαραίτητα αμινοξέα, συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την διατροφή.
Τρόπος χρήσης:
Χρησιμοποιείστε το όπως οποιοδήποτε αλεύρι (σκέτο ή σε συνδυασμό) στην ζαχαροπλαστική αλλά και σε smoothies!
Ενδεικτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα ποσοστό 35-50% από το αλεύρι που ήδη βάζετε στα γλυκά σας για να τα κάνετε πιο ελαφριά και περισσότερο υγιεινά!
Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε και ως πυκνωτικό σε σούπες.
Βιολογικά συστατικά: 100% Αλεύρι Καρύδας
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 306kcal, Υδατάνθρακες 13%, Πρωτεΐνες 13%, Φυτικές Ίνες 46%, Λιπαρά 11,8%, Αλάτι 0,02%.
Βιολογικό προϊόν Σρι Λάνκας.