Το μάρτσιπαν (γερμανικά: Marzipan) είναι γλύκισμα που παρασκευάζεται από μια εύπλαστη πρώτη ύλη (πάστα) που προέρχεται από αμύγδαλα.
Αυτή η "ζύμη" αμυγδάλου πρωταγωνιστεί - με διάφορες παραλλαγές - στα γλυκίσματα πολλών χωρών του κόσμου. Έντονα συνδεδεμένη με τα Χριστούγεννα είναι στη Μεγάλη Βρετανία και στην Γερμανία όπου πλάθεται ως ζύμη για να μπει στο εσωτερικό των στόλεν, των γλυκών ψωμιών με το φρουί γλασέ και τους ξηρούς καρπούς.
Στην Ελλάδα την συναντάμε στα αμυγδαλωτά των νησιών μας, τα οποία όμως είναι πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη ενώ τα περισσότερα περιέχουν ζάχαρη ή σιρόπι γλυκόζης.
Στην περίπτωση όμως της εταιρείας Rapunzel που γνωρίζει καλά την παραδοσιακή συνταγή των πόλεων της Βαλτικής, το μάρτζιπαν αυτό είναι ένα αγαπημένο σοκολατογλύκισμα!
Ανοίγεις την συσκευασία και βρίσκεις 3 απολαυστικά σοκολατάκια αμυγδάλου!
Ο συνδυασμός του ανθόμελου με τα θρυμματισμένα αμύγδαλα δίνουν αυτήν την ιδιαίτερη αρωματική γεύση.
Ιδιαίτερα χορταστικά και αφράτα!
Χωρίς φοινικέλαιο.
Νηστίσιμο προϊόν / Vegan.
Χωρίς συντηρητικά.
Χωρίς αλάτι.
Βιολογικά συστατικά: αμυγδαλόπαστα με μέλι (75%) [αμύγδαλα (53%), μέλι (45%)], μαύρη σοκολάτα (25%) (ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, κακαόμαζα, βούτυρο κακάο).
Κακάο: τουλάχιστον 55%
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 491 kcal, Υδατάνθρακες 39%, Πρωτεΐνες 11%, Φυτικές Ίνες 5,1%, Λιπαρά 32%, Αλάτι 0,03%.
100% βιολογικό προϊόν.