Βιολογικό Μαύρο Πιπέρι Ολόκληρο "Ολα Βιο" 100γρ 10728

olabio_piperi_mayro
2,20 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΟΛΑ ΒΙΟΟΛΑ ΒΙΟ

Το πιπέρι είναι φυτό που ανήκει στην οικογένεια των πιπεροειδών (Piperaceae) η οποία περιλαμβάνει πάνω από 1500 είδη μικρών δέντρων και θάμνων!

Βρίσκεται στις τροπικές περιοχές και το πιο σημαντικό είδος του φυτού είναι το Μαύρο Πέπερι (Piper Nigrum) με καταγωγή από την Ινδία, από το οποίο παράγεται το μαύρο αλλά και το λευκό πιπέρι.

Το μαύρο πιπέρι είναι από τη φύση του καυτερό και βοηθάει στην χώνεψη των φαγητών επειδή, ερεθίζοντας γευστικούς κάλυκες της γλώσσας, στέλνει "μήνυμα" στο στομάχι να αρχίσει την έκκριση υδροχλωρικού οξέος (πεπτικό γαστρικό υγρό) προετοιμάζοντας το για την τροφή που πρόκειται να φτάσει εκεί!

Χρησιμοποιείται σε όλες τις κουζίνες του κόσμου για να νοστιμίσει πλήθος φαγητών. Κυρίως όμως συνοδεύει το κρέας αφού διευκολύνει την καύση του λίπους και των πρωτεϊνών του.

Το μαύρο πιπέρι έχει αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες (επειδή περιέχει κουρκουμίνη) και, όπως όλα τα μπαχαρικά, συνδέεται με την μείωση εμφάνισης καρκίνου του παχέως εντέρου και του προστάτη.

Το μαύρο πιπέρι επίσης είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου και μαγγανίου.

Βιολογικό προϊόν Ινδίας.