Βιολογικό Κύμινο σε σκόνη "Ολα Βιο" 35γρ 10726

olabio_kymino_skoni
2,10 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΟΛΑ ΒΙΟΟΛΑ ΒΙΟ

Το κύμινο είναι ένα ανθοφόρο φυτό της οικογένειας των σελινοειδών με ρίζες από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι την μακρινή Ινδία.
Οι σπόροι του χρησιμοποιούνται για να δώσουν άρωμα στις κουζίνες πολλών διαφορετικών πολιτισμών.

Επιπροσθέτως, το κύμινο χρησιμοποιείται και ως φαρμακευτικό φυτό, ως χωνευτικό, καθώς επίσης και για την αύξηση του σιδήρου στο αίμα στην αναιμία και τη μείωση των συμπτωμάτων στο κοινό κρυολόγημα.

Το κύμινο είναι πλούσιο σε φυτοστερόλες τις χημικές ουσίες των φυτών που είναι γνωστό ότι αναστέλλουν την απορρόφηση της χοληστερόλης στο σώμα.
Το κύμινο ως αφέψημα τονώνει την καρδιά και συμβάλλει στη μείωση της ταχυπαλμίας, ενώ δρα σπασμολυτικά σε πόνους κολικού.

Συνιστάται για την αντιμετώπιση της ανορεξίας αφού "ανοίγει" την όρεξη, της δυσπεψίας - βοηθά στη χώνεψη - , των πόνων της περιόδου αλλά και των σπασμών του στομάχου.
Επιπλέον διευκολύνει την ομαλή και σε τακτικά χρονικά διαστήματα εμφάνιση της έμμηνου ρύσης και αυξάνει την έκκριση γάλακτος κατά το θηλασμό.

Είναι ευεργετικό για το πεπτικό σύστημα: Ρυθμίζει τη λειτουργία του στομάχου και των εντέρων και κάνει καλό στη γαστρίτιδα, ιδιαίτερα με μειωμένη οξύτητα, σε σπασμούς του στομάχου, σε φλεγμονές του λεπτού εντέρου, σε μετεωρισμό και δυσκοιλιότητα.

Χρήση:
Προσθέστε λίγη ποσότητα ωμό κατευθείαν στο πιάτο σας ή ελαφρά μαγειρεμένο μέσα στην κατσαρόλα.