Το παστέλι είναι ένα γλύκισμα πολύ γνωστό από την αρχαιότητα με τις ρίζες του να ξεκινούν από την εποχή του Ομήρου.
Είναι γλυκό που φτιάχνεται από σουσάμι και μέλι. Το σησάμι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, αλλά και σε ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο.
Γι' αυτό και αποτελεί την καλύτερη διατροφική λύση όταν θέλουμε ένα σνακ υγιεινό, με λίγες θερμίδες που να μας τονώσει και να μας δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα.
Το μέλι είναι από μόνο του μία τροφή με πολλές βιταμίνες, αλλά και οφέλη για τον οργανισμό.
Το μελαμύγδαλο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο και περιέχει σε μεγάλες ποσότητες κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο χωρίς ωστόσο να περιέχει πολλές θερμίδες!
Είναι φυσική πηγή:
Μαγνησίου 20% ΣΗΠ*
Φωσφόρου 17% ΣΗΠ*
Καλίου 9% ΣΗΠ*
Σιδήρου 9% ΣΗΠ*
Ασβεστίου 9% ΣΗΠ*
(*ΣΗΠ=Συνιστώμενη Ημερήσια Ποσότητα)
Γι' αυτό συνιστάται σε αθλητές κατά τις προπονήσεις τους, σε μικρά παιδιά κατά την περίοδο της ανάπτυξης καθώς και σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα οστεοπόρωσης.
Δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη.
Χωρίς συντηρητικά.
Βιολογικά συστατικά: αμύγδαλο, μέλι.
Διαθρεπτική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 165 kcal, Υδατάνθρακες 25,9%, Πρωτεΐνες 18,7%, Λιπαρά 40,9%, Αλάτι <0,01%.
100% Ελληνικό βιολογικό προϊόν Βέροιας.