Βιολογικό Ψωμί από Φύτρα Σιταριού (Εσσαίων) "Everfresh" 400γρ 10204

Βιολογικό Ψωμί από Φύτρα Σιταριού (Εσσαίων) "Everfresh" 400γρ
4,18 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: EVERFRESHEVERFRESH

Το ψωμί Εσσαίων είναι ένα μοναδικό ψωμί από φυτρωμένο σπόρο σταριού, άζυμο, το οποίο δεν φουσκώνει. Αυτή του η ιδιαιτερότητα του δίνει εξαιρετικές και μοναδικές ιδιότητες. 
Έχει την απόλυτη υψηλότερη περιεκτικότητα σε ίνες και πρωτεΐνες από οποιοδήποτε άλλο είδος ψωμιού ενώ παράλληλα έχει χαμηλή αξία σε θερμίδες

Είναι κατάλληλο για αθλητές που επιθυμούν τροφή πλούσια και συνεχή σε ενέργεια (λόγω των πολυσύνθετων υδατανθράκων) και για άτομα με συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες αφού δεν περιέχει μαγιά, λιπαρές ουσίες, ζάχαρη, αλάτι, αυγά ή γαλακτοκομικά προϊόντα! 
Είναι γνωστό ότι το βιολογικό ψωμί από φύτρο σταριού καταναλώνεται από άτομα που αποφεύγουν την γλουτένη και το στάρι στην διατροφή τους.

Είναι εύπεπτο ψωμί, αυξημένης θρεπτικής αξίας και περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες που παρέχουν συνεχή ενέργεια στον οργανισμό. 
Αλλά το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι, παρόλα τα υγιεινά συστατικά που περιέχει, είναι πολύ νόστιμο! 
Έχει φυσική γλυκιά γεύση, αλλά γίνεται ακόμη πιο γευστικό αν φρυγανιστεί.

Είναι μικρό και πολύ συμπυκνωμένο αφού δεν περιέχει μαγιά και κανενός είδους διογκωτικό, συντηρητικό ή άλλο συστατικό εκτός από στάρι και νερό. 

Η υψηλή θρεπτικότητα του συγκεκριμένου ψωμιού επιτυγχάνεται μέσω συγκεκριμένης και ειδικής διαδικασίας: αρχικά, επιλέγονται μόνο οι καλύτεροι σπόροι βιολογικού σταριού, οι οποίοι μουσκεύονται σε αγνό, φιλτραρισμένο νερό κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες. Οι σπόροι αφήνονται να φυτρώσουν φυσικά και όταν πλέον είναι φυτρωμένοι, τα φύτρα αλέθονται, φορμάρονται και σιγοψήνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Το ψωμί αυτό, ενώ παράγεται από στάρι, δεν περιέχει γλουτένη λόγω του τρόπου παρασκευής του. Και ακριβώς επειδή αυτός ο τρόπος παρασκευής απαιτεί χρόνο και γνώση της τεχνικής, δεν είναι διαδεδομένος στις μεγάλες αρτοπαραγωγικές μονάδες.

Το φύτρωμα του σπόρου αυξάνει σημαντικά την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και ένζυμα ενώ πολύπλοκα άμυλα από στάρι μετατρέπονται σε φυσικά σάκχαρα παρέχοντας έτσι πιο πλούσια και εύπεπτη μορφή ενέργειας. 
Μάλιστα τα ένζυμα του είναι "ζωντανά" επειδή το ψωμί δεν μαγειρεύεται, αλλά όπως είπαμε τα φύτρα αφυδατώνονται και σιγοψήνονται. Και είναι αυτά τα ένζυμα που το κάνουν ευκολοχώνευτο. 

Επειδή χρησιμοποιείται ολόκληρος ο κόκκος του σταριού, το ψωμί περιέχει όλες τις ίνες του φλοιού (πίτουρο) καθώς και το φύτρο του αρχικού σταριού και αυτό ανεβάζει την περιεκτικότητα του σε ίνες σχεδόν στο διπλάσιο από κάθε άλλο τύπο ψωμιού!

Το όνομα του το πήρε από τους Εσσαίους οι οποίοι παραδοσιακά άφηναν το ψωμί τους πάνω σε μαύρες πέτρες για να ψηθεί στον ήλιο (όπως κάνουμε εμείς με τις λιαστές τομάτες ή τα αποξηραμένα σύκα).   

Είναι ψωμί που δίνει υγεία, ευεξία και ενέργεια! Με απολύτως φυσικό τρόπο!

Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 224 kcal, Υδατάνθρακες 48,9%, Πρωτεΐνες 10,3%, Λιπαρά 2,1%, Φυτικές Ίνες 8,9%, Νάτριο 0,05%. 

Τρώγεται ωμό επειδή είναι αρκετά γλυκό και νόστιμο, αλλά μπορεί να συνδυαστεί με γιαούρτι, τυρί ή οτιδήποτε άλλο τρόφιμο προτιμάτε.

Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες.