Οι χουρμάδες είναι οι καρποί της χουρμαδιάς (Phoenix dactylifera - Φοίνιξ ο δακτυλίφερος) και είναι πολύ εύγευστοι και θρεπτικοί αφού περιέχουν μέχρι και 70% σάκχαρο. Γι΄αυτό άλλωστε τους προτιμούν από τα παλιά χρόνια οι νομαδικοί λαοί της Αφρικής που ταξιδεύουν για πολλές μέρες μέσα στην έρημο.
Η σάρκα των χουρμάδων στην πλήρη ωρίμανση τους αποτελείται από σάκχαρα, φυτικές ίνες, νερό, πρωτεΐνες, λιπαρά, μέταλλα, πηκτίνη.
Είναι καλή πηγή σιδήρου, καλίου και ασβεστίου, αλλά και φυτικών ινών με αποτέλεσμα να βοηθούν σημαντικά όσους αντιμετωπίζουν γαστρεντερικά προβλήματα. Εμφανίζουν υψηλή περιεκτικότητα σε σαλικυλικό οξύ (φυσικό συστατικό της ασπιρίνης).
Οι χουρμάδες τρώγονται συνήθως σκέτοι, καθώς είναι εξαιρετικά εύγευστοι, αλλά μπορούν να καταναλωθούν και ως σνακ με γιαούρτι, δημητριακά και ξηρούς καρπούς.
Βιολογικά συστατικά: 100% χουρμάδες (fair trade)
Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 309 kcal, Υδατάνθρακες 70% εκ των οποίων σάκχαρα 68%, Πρωτεΐνες 2,2%, Φυτικές Ίνες 9,1%, Λιπαρά <0,5%, Αλάτι 0,02%.
100% βιολογικό προϊόν Τυνησίας.