Η σόγια είναι φυτό το οποίο αποτελεί μία διαδεδομένη τροφή σε χώρες της Ασίας, όπως η Ιαπωνία και η Κίνα.
Είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες οι οποίες, σε αντίθεση με το κρέας, δεν περιέχουν χοληστερόλη ή ζωικά λίπη! Περιέχει μόνο φυτικά λιπαρά.
Η σόγια περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα-3 και ωμέγα-6), φυτικές ίνες, φυτοχημικά, βιταμίνες, μαγνήσιο και άλλα μέταλλα.
Οι ευεργετικές ιδιότητες της στην υγεία αποδίδονται κυρίως στις φυτικές πρωτεΐνες και τις ισοφλαβόνες που περιέχει.
Οι ισοφλαβόνες είναι φυσικά συστατικά των φυτών (φυτοχημικά), τα οποία έχουν παρόμοια δομή με τα οιστρογόνα και τους υποδοχείς οιστρογόνων (οι οποίοι συνδέονται με την αναπαραγωγή, αλλά και την καρδιά, τον εγκέφαλο και το ήπαρ).
Τα φυτοχημικά αυτά έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση και παράλληλα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου (της μήτρας και του προστάτη), καρδιαγγειακών νοσημάτων καθώς και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.
Η σόγια είναι πλούσια τροφή που μπορεί άνετα να αντικαταστήσει ζωικές τροφές όπως το κρέας.
Ο κιμάς σόγιας παράγεται χωρίς χημικά πρόσθετα, με μηχανικό και θερμικό τρόπο.
Είναι ιδανικός για τηγάνισμα, ψήσιμο ή μαγείρεμα. Μπορείτε να φτιάξετε σάλτσες, σούπες, μπολονέζα, πίτσες και φυσικά κεφτέδες.
Ή πιο απλά, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ως γέμισμα, συνοδεύοντας κάποιο άλλο πιάτο.
Δοσολογία:
Bράζετε 100 γραμμάρια κιμά σόγιας σε 300 ml ζωμό λαχανικών και το αφήνετε για περίπου 10 λεπτά. Μετά, σουρώνετε το μείγμα και φτιάχνετε την δική σας συνταγή σαν κρέας ή σαν κιμά.
Σημείωση: 100 γραμμάρια ξηρό προϊόν δίνει περίπου 300 γραμμάρια έτοιμου φαγητού.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια : Ενέργεια 348 kcal, Υδατάνθρακες 15,4% εκ των οποίων σάκχαρα 10%, Πρωτεΐνες 44,6%, Φυτικές Ίνες 20,7%, Λιπαρά 7,3%, Αλάτι 0,02%.
Φυτικό προϊόν από 100% βιολογική σόγια άριστης ποιότητας, μη μεταλλαγμένη (Non GMO).
100% Βιολογικό Προϊόν Γαλλίας.