Βιολογικά Ελληνικά Κράνμπερυ Κράνα (Cranberry) "Υγαία" 160γρ 10713

ygaia_cranberry
4,40 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΥΓΑΙΑΥΓΑΙΑ

Το Cranberry - Κράνμπερυ (Vaccinium macrocarpum - Βακκίνια η μακρόκαρπη) είναι πολύτιμος καρπός που ωφελεί πάρα πολύ την υγεία. Οι υγιεινές ιδιότητες του έχουν βασιστεί σε παραδοσιακές θεραπείες που υπάρχουν για αιώνες στην παράδοση διάφορων λαών.

Περιέχει ανθοκυανίδες οι οποίες εμποδίζουν την ανάπτυξη συγκεκριμένων βακτηριδίων (όπως του E.coli) που συνδέονται με τις μολύνσεις της ουρικής οδού, αλλά και των στομαχικών ελκών.

Είναι διαπιστωμένα γιατρικό για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Περιέχει σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών τα οποία προφυλάσσουν από καρδιοπάθειες και καρκίνο. Περιέχει επίσης και φυτοχημικά που επίσης μπορούν να εξουδετερώσουν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας τη ζημιά που προκαλούν στα κύτταρα.
Είναι φρούτο που περιέχει βιταμίνες Β και C, αλλά και κάλιο και σίδηρο.

Το κράνμπερυ χρησιμοποιείται για την πρόληψη σχηματισμού λίθων στους νεφρούς και στη χολή, καθώς επίσης και για την αποβολή των τοξινών από το αίμα. Έχει αποδειχθεί ότι σε ασθενείς με πέτρα στα νεφρά (νεφρολιθίαση), το κράνμπερυ μειώνει τα επίπεδα ιονισμένου ασβεστίου στα ούρα (τουλάχιστον κατά 50%).

Είναι πολύ υγιεινό φρούτο αφού δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη, καθόλου λίπος και πολύ χαμηλά επίπεδα νατρίου.

Δεν περιέχουν ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά.
Δεν περιέχουν γλουτένη.
Δεν περιέχουν τεχνητά χρώματα, αρώματα ή συντηρητικά.

Τρόπος χρήσης:
Μπορεί να φαγωθούν όπως είναι ωμά, ανακατεμένα με γιαούρτι, με άλλα αποξηραμένα φρούτα ή καρπούς ή στο πρωινό (δημητριακά).

Βιολογικά συστατικά: Oλόκληρα, αποξηραμένα μούρα κράνα (cranberries) που καλλιεργούνται σε υψόμετρο 1.270 μέτρων στον Πάρνωνα Λακωνίας, συμπυκνωμένος χυμός μήλου.

Διαθρεπτική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 312 kcal, Υδατάνθρακες 75,2%, Πρωτεΐνες 0,7%, Λιπαρά 0,7%, Φυτικές Ίνες 4,9%, Αλάτι 0,02%.