Βιολογικός Καφές από Χαρούπι Χωρίς Γλουτένη "Creta Carob" 300γρ 10027

Βιολογικός Καφές από Χαρούπι Χωρίς Γλουτένη "Creta Carob" 300γρ
3,64 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: CRETA CAROBCRETA CAROB

Το χαρούπι είναι ο φυσικός καρπός της χαρουπιάς (Ceratonia siliqua - Κερατωνία η έλλοβος), μακρόβιου δέντρου που είναι ιθαγενές της Μεσογείου. Είναι γνωστή και με τα ονόματα ξυλοκερατιά, κερατέα, τερατσιά (στην Κύπρο).

Όλες αυτές οι ονομασίες προέρχονται από την αρχαιοελληνική λέξη "κεράτιον" για το χαρούπι. Από την λέξη κεράτιον προέρχεται και η λέξη καράτι, γιατί το βάρος του σπόρου των χαρουπιών ορίστηκε ως η πιο μικρή μονάδα μέτρησης για χρυσό και πολύτιμους λίθους.

Ο καρπός της είναι σακχαρώδης και με ευχάριστη, γλυκιά γεύση. Μπορεί να αντικαταστήσει εύκολα την ανάγκη μας να φάμε κάτι γλυκό, χωρίς μάλιστα να περιέχει πολλές θερμίδες. Το χαρούπι όμως είναι πολύ ωφέλιμος καρπός. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και μαγνήσιο. Είναι επίσης πηγή βιταμινών Α, Β, Β2, Β3 και D.

Ο φυσικός, Μεσογειακός καφές από καβουρδισμένο χαρούπι είναι γλυκός εκ φύσεως, δεν περιέχει καφεΐνη, δεν περιέχει πρόσθετα ή χημικά και δεν είναι όξινος.

Ο καφές από καβουρδισμένο χαρούπι βοηθάει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, του κρυολογήματος και του άσθματος.

Χρησιμοποιείται αντί του κλασικού καφέ φίλτρου ή αντί του στιγμιαίου.

Δεν περιέχει γλουτένη. Δεν περιέχει ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά!

Οδηγίες για φιλτραρισμένο υποκατάστατο καφέ: ξεπλένετε το φίλτρο με κρύο νερό και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας Caroffee (χαρουποκαφέ) για κάθε 200ml νερού. Προσθέστε γάλα ή έξτρα ζάχαρη αν επιθυμείτε.

Οδηγίες για στιγμιαίο καφέ: προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας Caroffee (χαρουποκαφέ) σε 1 φλιτζάνι με νερό και ανακατέψτε καλά. Θερμάνετε το μείγμα για λίγα λεπτά (μην το βράσετε). Προσθέστε γάλα ή έξτρα ζάχαρη αν επιθυμείτε.

Θρεπτικές αξίες: 80.9% Υδατάνθρακες, 9.5% Πρωτεΐνες, 4.8% Υγρασία, 4.3% Τέφρα, 0.5% Λιπαρά.

100% Φυσικό, Βιολογικό προϊόν Κρήτης