Ωμό Βιολογικό Χαρουπόμελο Raw "Creta Carob" 350γρ 10026

creta_carob_xaroupomelo_raw
6,84 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: CRETA CAROBCRETA CAROB

Το χαρούπι είναι ο φυσικός καρπός της χαρουπιάς (Ceratonia siliqua - Κερατωνία η έλλοβος), μακρόβιου δέντρου που είναι ιθαγενές της Μεσογείου. Είναι γνωστή και με τα ονόματα ξυλοκερατιά, κερατέα, τερατσιά (στην Κύπρο).

Όλες αυτές οι ονομασίες προέρχονται από την αρχαιοελληνική λέκη "κεράτιον" για το χαρούπι.
Από την λέξη κεράτιον προέρχεται και η λέξη καράτι, γιατί το βάρος του σπόρου των χαρουπιών ορίστηκε ως η πιο μικρή μονάδα μέτρησης για χρυσό και πολύτιμους λίθους.

Ο καρπός της είναι σακχαρώδης και με ευχάριστη, γλυκιά γεύση. Μπορεί να αντικαταστήσει εύκολα την ανάγκη μας να φάμε κάτι γλυκό, χωρίς μάλιστα να περιέχει πολλές θερμίδες.
Το χαρούπι όμως είναι πολύ ωφέλιμος καρπός. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και μαγνήσιο. Είναι επίσης πηγή βιταμινών Α, Β, Β2, Β3 και D.

Δεν περιέχει γλουτένη και έτσι μπορεί να καταναλώνεται από όσους έχουν δυσανεξία (κοιλιοκάκη).
Δεν περιέχει αλάτι.

Είναι μία πολύ καλή λύση για όσους προτιμούν τις ωμές, φυτικές και τελείως φυσικές, ανεπεξέργαστες τροφές, οι οποίες όμως δεν υστερούν σε γεύση ή γλυκύτητα.

Το χαρουπόμελο χρησιμοποιείται ως γλυκαντικό σε επιδόρπια, σε ζεστά και κρύα ροφήματα, στο γιαούρτι, στο παγωτό, πάνω στο ψωμί κτλ.

Διαθρεπτική ανάλυση ανά 100γρ: Ενέργεια 285 Kcal, Πρωτεΐνες 2,3%, Υδατάνθρακες 69,2%, Φυτικές Ίνες 2,9%, Λιπαρά <0,5%, Αλάτι 0%.
Περιέχει Ασβέστιο 24,3% , Βιταμίνη Β9 2,1% και Βιταμίνη D 16% (όλες οι μετρήσεις είναι σε ποσοστό της ΣΗΠ - Συνιστώμενης Ημερήσιας Ποσότητας - των 2.000 ημερήσιων θερμίδων).

100% ωμό Βιολογικό προϊόν Κρήτης.