Η παραδοσιακή σάλτσα σόγιας παράγεται με την διαδικασία της φυσικής ζύμωσης: τα πρωτεϊνούχα φασόλια σόγιας μουλιάζουν σε νερό και ύστερα βράζονται. Κατόπιν προστίθεται καλλιέργεια βακτηρίων και ξεκινάει η ζύμωση. Οι αντιδράσεις των ενζύμων είναι που δίνουν στη σάλτσα το σκούρο χρώμα της.
Η παρασκευή της σάλτσας tamari προέρχεται από την Ιαπωνία. Το ταμάρι παρασκευάζεται με βιολογικό τρόπο από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και νερό πηγής.
Ζυμώνεται για τουλάχιστον δύο χρόνια σε ξύλινα βαρέλια. Και αυτή η διαδικασία είναι που διαφοροποιεί τη σάλτσα tamari από την shoyu, δημιουργώντας μία sauce περισσότερο πικάντικη και αλμυρή.
Χρήσεις: προσθέστε την ως ενισχυτικό γεύσης σε λαχανικά ή ζυμαρικά (τόσο στο μαγείρεμα όσο και στο σερβίρισμα) ή ως μαρινάδα σε κρεατικά ή πουλερικά.
Μειώστε την έντονη οσμή από ωμά θαλασσινά ψάρια και προσθέστε την σε βραστά.
Δώστε άρωμα και χρώμα στα φαγητά την στιγμή που μαγειρεύονται!
Χωρίς γλουτένη.
Συστατικά: νερό, φασόλια σόγιας, koji, θαλασσινό αλάτι.
Διατροφική ανάλυση ανά 100ml : Ενέργεια 85 kcal, Υδατάνθρακες 7,2%, Πρωτεΐνες 14%, Λιπαρά 0%, Φυτικές Ίνες 0,7%.
Βιολογική σάλτσα σόγιας - Μη Μεταλλαγμένο προϊόν (Non GMO).
Προϊόν Ολλανδίας.