Βιολογικοί Χουρμάδες Απύρηνοι "Ολα Βιο" 200γρ 10093

2019
2,73 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΟΛΑ ΒΙΟΟΛΑ ΒΙΟ

Οι χουρμάδες είναι οι καρποί της χουρμαδιάς (Phoenix dactylifera - Φοίνιξ ο δακτυλίφερος) και είναι πολύ εύγευστοι και θρεπτικοί αφού περιέχουν μέχρι και 70% σάκχαρο. Γι΄αυτό άλλωστε τους προτιμούν από τα παλιά χρόνια οι νομαδικοί λαοί της Αφρικής που ταξιδεύουν για πολλές μέρες μέσα στην έρημο.

Η σάρκα των χουρμάδων στην πλήρη ωρίμανση τους αποτελείται από σάκχαρα, φυτικές ίνες, νερό, πρωτεΐνες, λιπαρά, μέταλλα, πηκτίνη.

Είναι καλή πηγή σιδήρου, καλίου και ασβεστίου, αλλά και φυτικών ινών με αποτέλεσμα να βοηθούν σημαντικά όσους αντιμετωπίζουν γαστρεντερικά προβλήματα. Εμφανίζουν υψηλή περιεκτικότητα σε σαλικυλικό οξύ (φυσικό συστατικό της ασπιρίνης).

Οι χουρμάδες τρώγονται συνήθως σκέτοι, καθώς είναι εξαιρετικά εύγευστοι, αλλά μπορούν να καταναλωθούν και ως σνακ με γιαούρτι, δημητριακά και ξηρούς καρπούς.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 275 kcal (θερμίδες προερχόμενες κατά βάση από υδατάνθρακες και αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο), Υδατάνθρακες 73,15%, Πρωτεΐνες 1,97%, Λίπη 0,45%.

Οι καρποί μπορούν να καταναλωθούν ως ενδιάμεσα γεύματα, δεκατιανό ή απογευματινό. Προσφέρουν εύκολα αξιοποιήσιμη ενέργεια σε μεγάλες ποσότητες, γεγονός που μπορεί να εξελιχθεί σε πλεονέκτημα ή μειονέκτημα, ανάλογα με τη συχνότητα και την ποσότητα που καταναλώνονται. Το γεγονός ότι προσφέρουν πλήθος θρεπτικών συστατικών τα καθιστά απαραίτητα στη διατροφή μας.

Προϊόν Τυνησίας.