Ηλιόσποροι ονομάζονται οι σπόροι του ηλίανθου. Τρώγονται ωμοί, αλλά συνήθως ψήνονται και αλατίζονται.
Είναι τροφή πλούσια σε φυτοστερόλες (αντιοξειδωτικά) και επομένως ευεργετική για την καρδιά.
Οι ηλιόσποροι είναι πολύ πλούσιοι σε φυλλικό οξύ και σε φυτικές ίνες, αλλά και σε σίδηρο, σελήνιο, χαλκό, ψευδάργυρο και μαγγάνιο. Περιέχουν τα ωφέλιμα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και λινολεϊκό οξύ και τις βιταμίνες Β3 και Β6.
Ο φρέσκος καρπός του ηλιόσπορου πρέπει να είναι "γεμάτος" και να μην πικρίζει.
Βιολογικά συστατικά: 100% ωμός ηλιόσπορος.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 592 kcal, Υδατάνθρακες 12% εκ των οποίων σάκχαρα 0,5%, Πρωτεΐνες 23%, Φυτικές Ίνες 6,3%, Λιπαρά 49%, Αλάτι <0,1%.
100% Βιολογικό προϊόν.