Ο λιναρόσπορος είναι ένας πολύ αξιόλογος καρπός που περιέχει πολλές διαιτητικές ίνες, ασβέστιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό, τις βιταμίνες Β1 (θειαμίνη), Β3 (νιασίνη), Β6, Β9, Κ, φυλλικό οξύ, χολίνη, τα ωφέλιμα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ωμέγα-6.
Είναι η βασικότερη πηγή α λινολενικού οξέος (ALA) με περιεκτικότητα 70%.
Περιέχει επίσης φυτικές ίνες καθώς και κάλιο και νάτριο.
Η περιεκτικότητα των σπόρων του λιναριού σε έλαια είναι από τις υψηλότερες αφού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και αμινοξέα.
Βασικό συστατικό που τον κάνει να ξεχωρίζει από άλλους καρπούς είναι οι λιγνάνες (φυτοοιστρογόνα) που περιέχει, γνωστές αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ουσίες.
Ο λιναρόσπορος είναι αντιοξειδωτικός καρπός που μειώνει την χοληστερίνη, την δυσκοιλιότητα και την πίεση, προστατεύει από φλεγμονώδεις παθήσεις (αρθρίτιδα), προφυλάσσει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Τρόπος χρήσης:
Ο λιναρόσπορος τρώγεται ωμός και μπορούμε να τον εντάξουμε στο πρωινό μας (ανακατεμένο με γιαούρτι, νιφάδες δημητριακών, μέλι), να τον προσθέσουμε στη σαλάτα μας (μία κουταλιά της σούπας σε μαρουλοσαλάτες ή πατζαροσαλάτες), να τον προσθέσουμε σε σούπες (τοματόσουπες, κρεμυδόσουπες, σούπες με ρύζι).
Είναι σημαντικό όταν τρώμε λιναρόσπορο να πίνουμε αρκετό νερό λόγω των πολλών φυτικών ινών που περιέχει (ώστε να λειτουργήσει καλά και εύκολα το έντερο)
Βιολογικά συστατικά: ολόκληρος λιναρόσπορος χρυσός (100%)
Διατροφική αξία ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 534 kcal, Πρωτεΐνες 18,3%, Υδατάνθρακες 29%, Λιπαρά 42,1%, Ωμέγα-3 21%, Φυτικές Ίνες 27%, Νάτριο 0,1%.
100% βιολογικό προϊόν.