Το μηλόξυδο είναι ένα προϊόν ξυδιού που παράγεται από τα μήλα.
Διαφέρει από τα άλλα ξύδια, τόσο στη γεύση, όσο και στις ιδιότητες του:
• Βοηθάει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού, καίει το περιττό λίπος
• Μειώνει την κατακράτηση των υγρών
• Μειώνει την όρεξη και συμβάλλει στην διατήρηση του επιθυμητού βάρους
• Προλαμβάνει στομαχικές νόσους επειδή ομαλοποιεί το pH
• Αντιμετωπίζει το άσθμα και τις αλλεργίες
• Διαλύει τις πέτρες στα νεφρά
• Βοηθάει στην ανακούφιση από καρδιακούς πόνους και χρόνιες αρρυθμίες
• Μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα
• Μειώνει την αρτηριακή πίεση και την χοληστερόλη
• Αντιμετωπίζει φλεγμονές και πόνους αρθρίτιδας
• Καθαρίζει εξανθήματα από μύκητες και βακτήρια
• Μειώνει την ακμή
Το συγκεκριμένο μηλόξυδο παρασκευάζεται παραδοσιακά από ολόκληρα μήλα (και όχι από συμπυκνωμένο χυμό μήλων), χωρίς όμως να παστεριώνεται ή να φιλτράρεται ή να θερμαίνεται.
Στην συνέχεια, ζυμώνεται σε κρασί μήλου και στο τέλος ωριμάζει σε ξύλινα βαρέλια, ώστε να διατηρήσει αναλλοίωτες τις θρεπτικές ιδιότητες του.
Το μηλόξυδο ως τρόφιμο:
Χρησιμοποιήστε το στο μαγείρεμα, αντί για το άσπρο ξύδι. Ταιριάζει πολύ καλά σε σαλάτες με λαχανικά εποχής, αλλά και σε πολλά πιάτα.
Μπορείτε να το καταναλώσετε ως ποτό-αφέψημα με μεταλλικό νερό, αραιωμένο και ζαχαρωμένο με μέλι. Για δροσιστικό ρόφημα αναμίξτε 2 κουταλιές του γλυκού σε 1 ποτήρι νερό.
Φυσικά ζυμωμένο. 5% οξέα. Χωρίς θέρμανση.
100% φυτικό προϊόν.
Η εμφάνιση ιζήματος στον πάτο του μπουκαλιού είναι φυσιολογική και ενδεικτική της αγνής παρασκευής του μηλόξυδου.
Διαθρεπτική αξία ανά 100ml : Ενέργεια 18 kcal, Υδατάνθρακες <0,5%, Πρωτεΐνες <0,5%, Λίπη <0,5%, Νάτριο <0,01%.